בריביאקט (Briviact) – מה צריך לדעת על התרופה

מידע על תרופה בריביאקט ועל תופעות לוואי של בריברצטאם (Brivaracetam) לטיפול באפילפסיה בילדים ובמבוגרים

בריברצטאם (Brivaracetam)
שם מסחרי: בריביאקט (Briviact)

תרופת דור שלישי, שאושרה לשימוש בארה"ב בשנת 2018 בהתוויה של התקפים ממקור מוקדי. בריברצטאם פותחה כ"דור המשך" לאחר לבטירצטאם (קפרה), כתרופה המיועדת לפעול באותו מנגנון פעולה, עם קישור לאותו אתר בתא העצב, חלבון SV2A של השלפוחית הסינפטית, אך עם זיקה חזקה הרבה יותר לקישור לאתר זה. 

זו תרופה בעלת טווח פעולה רחב, יעילה נגד התקפים מוקדיים לסוגיהם (זו ההתוויה המאושרת) וגם התקפים טוניים-קלוניים ראשוניים (טרם אושרה להתוויה זו).

תופעות לוואי של בריביאקט

אחת הבעיות עם פניטואין היא "קינטיקה לא-ליניארית", מורכבת: קצב הפירוק שלה משתנה לפי הריכוז, וכתוצאה מכך הריכוז בדם עלול בקלות יחסית, עם שינוי קטן במינון, להגיע לרמות גבוהות מאד או נמוכות מאד, עם קושי לשמור על ריכוז יציב. 
 
זוהי תרופה בעלת "חלון טיפולי צר", וריכוז גבוה החורג מ"חלון" זה עלול לגרום לתסמיני הרעלת פניטואין: סחרחורת, חוסר יציבות בהליכה, לעיתים תנועות בלתי רצוניות כוראיפורמיות, ובמקרים קשים במיוחד: ישנוניות ופרכוסים.
 
יתרון משמעותי על לבטירצטאם הוא מיעוט תופעות הלוואי הנפשיות/התנהגותיות. חלק גדול מהמטופלים הסובלים מתופעות לוואי כאלה תוך טיפול בלבטירצטאם חשים הקלה ניכרת לאחר מעבר לבריברצטאם.
 
אמנם גם Briviact עלולה לגרום לעצבנות יתר, חרדה או דיכאון, אך בשכיחות נמוכה בהרבה מלבטירצטאם. תופעות הלוואי השכיחות של בריברצטאם הן ישנוניות, עייפות וסחרחורת.
תרופה briviact בריביאקט

בריביאקט עוברת פירוק מטבולי משמעותי בכבד. היא אינה מבצעת אינדוקציה של אנזימים בכבד, ויש לה תגובות גומלין קלות יחסית עם תרופות אחרות.

ניתן גם לתת אותה כהעמסה תוך-ורידית (IV loading) כטיפול במצבים דחופים ובסטטוס אפילפטיקוס (התקף אפילפטי שנמשך יותר משלושים דקות או רצף התקפים שהחולה אינו חוזר להכרה ביניהם, שנמשכים יותר משלושים דקות).

אזהרה חשובה: המאמר אינו אמור להחליף את ההתוויות והאזהרות אשר בעלון לצרכן הרשמי.

נכתב ע"י ד"ר אילן בלט, מומחה לאפילפסיה

הבעיה הכי גדולה של חולי אפילפסיה ובני משפחותיהם היא חוסר מידע אודות המחלה ודרכי התמודדות איתה

מן המפגש הראשון עם הנוירולוג ולאורך מהלך המחלה עולות שאלות רבות, החל משאלות בסיסיות, כגון מהו התקף אפילפטי ומהי אפילפסיה, ועד שאלות ספציפיות בנוגע לדרכי אבחנה ואפשרויות טיפול שונות.

חלק גדול מהמידע שנאמר בייעוץ אינו נקלט. בזמן שעובר אתם מתחילים לחפש מידע באינטרנט, ובדרך כלל צוברים חרדה נוספת מרוב מידע (נכון או שגוי), עד שמתקיים מפגש אמיתי עם המומחה שבו אפשר לשאול את כל השאלות הבוערות, ולנסות להרגיע חלק מהחששות.

  • האם אפילפסיה יכולה לעבור במקרה שלכם?
  • מה אסור ומה מותר לעשות לחולה אפילפסיה? ממה צריך להיזהר?
  • איך אפשר לעזור לחולה בזמן ההתקף? איך להגיש עזרה ראשונה?
  • מה הטיפול האופטימלי במקרה שלכם?
  • מה לעשות כאשר התרופות לא שולטות בהתקפים? מה עוד אפשר לנסות?
  • מהן זכויות של חולי אפילפסיה בישראל? מה מגיע לכם מהמוסד לביטוח לאומי ומארגונים אחרים? 

מהו גיל החולה? לחצו על הכפתור למטה

לחצו על כפתור "לסיום הזמנה וקבלת הספר"0
There are no products in the cart!
0