גאבאפנטין (Gabapentin) – מה צריך לדעת על התרופה

מידע על תרופה גאבאפנטין ועל תופעות לוואי של התרופה לטיפול באפילפסיה בילדים ובמבוגרים

גאבאפנטין (Gabapentin)
שמות מסחריים: נוירונטין (Neurontin), גאבאפנטין טבע (Gabapentin Teva)
 
תרופה מהדור השני שנכנסה לשימוש בארה"ב בשנת 1993, בעלת יעילות כנגד התקפים מוקדיים לסוגיהם, כולל אלה המתפתחים להתקפים טוניים-קלוניים כלליים. גאבאפנטין עלולה להחמיר התקפים מיוקלוניים.
 
למרות שתרופה נוירונטין (או גאבאפנטין טבע) תוכננה להיות בעלת מבנה דומה למוליך עצבי המעכב GABA, התברר שמנגנון פעולתה אינו קשור ל-GABA, אלא חסימת תעלות סידן מסוג P/Q.
 
הטיטרציה (טיטור או עלייה במינון עד מינון היעד) של גאבאפנטין (או גבפנטין) מהירה, כלומר ניתן להגיע מהר למינון טיפולי, הספיגה שלה במערכת העיכול אינה אחידה. יש לקחתה ב-3 מנות מחולקות במשך היום.
 
יעילותה נחשבת נמוכה יותר לעומת תרופות נוגדות פרכוס אחרות, והיא אינה בשימוש כטיפול יחיד (מונותרפיה), אלא בתוספת לתרופות אחרות. השימוש החשוב ביותר שלה הוא כתרופה נגד כאב נוירופתי.

תופעות לוואי של גאבאפנטין

התרופה נסבלת היטב בדרך כלל. בין תופעות הלוואי של גאבאפנטין:
  • סחרחורות;
  • הפרעה בשיווי המשקל (תלויי מינון);
  • עליה במשקל (בין 2-3% מהמטופלים);
  • בצקת ברגליים (2-8%).
היא אינה משרן אנזימטי בכבד, ואין לה תגובות גומלין עם תרופות אחרות.
תרופה Gabapentin גאבאפנטין

ילדכם סובל מאפילפסיה?

הספר "אפילפסיה בילדים מא' עד ת'" הוא בשבילכם! הספר דן בכל ההיבטים של המחלה, כולל אבחון מדויק, טיפול תרופתי וטיפולים אחרים, ובבעיות החברתיות והאקדמיות של הילד ושל המתבגר, ובהחלט יכול לתת תשובות להרבה שאלות של הורים. עיקרו של הספר הוא להנגיש את המידע בצורה ברורה המובנת להורים.

החולה מעל גיל 18?

הספר של ד"ר אילן בלט "אפילפסיה במבוגרים" מכיל מידע עדכני אודות סוגי אפילפסיה וההתקפים, טיפולים שונים, כולל מידע אודות ניתוחים חדשניים, דיאטות מיוחדות וטיפול בקנאביס רפואי, מידע מפורט אודות תרופות נוגדות פרכוס ותופעות לוואי האפשריות שלהן, והכי חשוב – עצות שימושיות לחיים עם המחלה.

הספר יוצא לאור בספטמבר 2024. הירשמו עכשיו לרשימת המתנה וקבלו 50% הנחה!

לחצו על כפתור "לסיום הזמנה וקבלת הספר"0
There are no products in the cart!
0