אורמוקס (Uramox) – מה צריך לדעת על התרופה

מידע על תרופה אורמוקס (Uramox) / דיאמוקס (Diamox), על תופעות לוואי ועל מינונים של אצטזולאמיד (Acetazolamide) לטיפול באפילפסיה

אצטזולאמיד (Acetazolamide)
שמות מסחריים: דיאמוקס (Diamox), אורמוקס (Uramox)
 
תרופה ותיקה זו (התגלתה בשנת 1940) שייכת למשפחת הסולפונאמידים (sulfonamides), והיא בעלת תכונות של עיכוב האנזים קרבוניק אנהידראז (carbonic anhydrase).
 
אורמוקס ודיאמוקס משמשות בעיקר להתוויות אחרות, כולל הורדת לחץ תוך-עיני בגלאוקומה, הורדת לחץ תוך-גולגלתי מוגבר, ומניעת מחלת גבהים.
 
עקב עיכוב אנזים זה נוצרת חמצת (acidosis) קלה תוך-תאית וגם חוץ-תאית, עם פתיחת תעלות יוניות רגישות לחומציות, ויתכן שזהו מנגנון פעולתה של אצטזולאמיד כנוגדת פרכוסים. יש לה פעילות אנטי-אפילפטית כנגד התקפים מוקדיים וכלליים. התרופה שימושית במיוחד במקרים מסוימים של התקפי אבסנס, כתוספת לתרופות אחרות ולא כתרופה יחידה.
אורמוקס uramox אצטזולאמיד תרופה לאפילפסיה

תופעות לוואי של אורמוקס / דיאמוקס

אצטזולאמיד נסבלת היטב בדרך כלל, עלולה בעיקר לגרום לפרסטזיות (נמלול), וכן לסיכון יתר להתפתחות אבנים בדרכי השתן בשימוש ממושך.

אזהרה חשובה: המאמר אינו אמור להחליף את ההתוויות והאזהרות אשר בעלון לצרכן הרשמי.

נכתב ע"י ד"ר אילן בלט, מומחה לאפילפסיה

הבעיה הכי גדולה של חולי אפילפסיה ובני משפחותיהם היא חוסר מידע אודות המחלה ודרכי התמודדות איתה

מן המפגש הראשון עם הנוירולוג ולאורך מהלך המחלה עולות שאלות רבות, החל משאלות בסיסיות, כגון מהו התקף אפילפטי ומהי אפילפסיה, ועד שאלות ספציפיות בנוגע לדרכי אבחנה ואפשרויות טיפול שונות.

חלק גדול מהמידע שנאמר בייעוץ אינו נקלט. בזמן שעובר אתם מתחילים לחפש מידע באינטרנט, ובדרך כלל צוברים חרדה נוספת מרוב מידע (נכון או שגוי), עד שמתקיים מפגש אמיתי עם המומחה שבו אפשר לשאול את כל השאלות הבוערות, ולנסות להרגיע חלק מהחששות.

  • האם אפילפסיה יכולה לעבור במקרה שלכם?
  • מה אסור ומה מותר לעשות לחולה אפילפסיה? ממה צריך להיזהר?
  • איך אפשר לעזור לחולה בזמן ההתקף? איך להגיש עזרה ראשונה?
  • מה הטיפול האופטימלי במקרה שלכם?
  • מה לעשות כאשר התרופות לא שולטות בהתקפים? מה עוד אפשר לנסות?
  • מהן זכויות של חולי אפילפסיה בישראל? מה מגיע לכם מהמוסד לביטוח לאומי ומארגונים אחרים? 

מהו גיל החולה? לחצו על הכפתור למטה

מה אתם צריכים לדעת על אפילפסיה

ספר "אפילפסיה במבוגרים" מכיל מידע עדכני על אודות סוגי האפילפסיה וההתקפים, הטיפולים השונים, כולל טיפולים ניתוחיים, טיפולים חדשניים אחרים, דיאטות וטיפול בקנאביס רפואי. תוכלו למצוא בספר מידע מפורט על אודות תרופות נוגדות פרכוס ועל תופעות הלוואי האפשריות שלהן, והחשוב ביותר – עצות שימושיות לחיים עם המחלה.

ספר "אפילפסיה בילדים מא' עד ת'" זה הוא סיכום ניסיונו של פרופסור אורי קרמר לאחר אלפי שעות של מפגשים עם משפחות של ילדים חולי אפילפסיה. הספר דן בכל ההיבטים של המחלה, כולל אבחון מדויק, טיפול תרופתי וטיפולים אחרים, ובבעיות החברתיות והאקדמיות של הילד ושל המתבגר, ובהחלט יכול לתת תשובות להרבה שאלות של הורים.

לחצו על כפתור "לסיום הזמנה וקבלת הספר"0
There are no products in the cart!
0