פריזיום (Frisium) – מה צריך לדעת על התרופה

מידע על תרופה פריזיום ועל תופעות לוואי של קלובאזאם (clobazam) לטיפול באפילפסיה בילדים ובמבוגרים

קלובאזאם (Clobazam)
שם מסחרי: פריזיום (Frisium)
 
תרופה השייכת למשפחת הבנזודיאזפינים (benzodiazepines), אך בעלת מבנה שונה במקצת (1.5 benzodiazepine). מנגנון הפעולה, כמו תרופות אחרות ממשפחה זו, קשור להגברת הפעילות המעכבת של GABA (הגדלת הסיכוי לפתיחת תעלת הכלור בקולטן GABAA כאשר GABA נקשר לקולטן זה).
 
באירופה ובישראל פריזיום נמצאת בשימוש כנוגד פרכוס כבר עשרות שנים, אך נרשמה להתוויה של חרדה ולא של אפילפסיה, ולכן נדרש לעיתים טופס 29ג’ של משרד הבריאות (אישור למתן תרופה שאינה רשומה בארץ להתוויה המבוקשת). בארה"ב היא אושרה לשימוש בשנת 2012 להתוויה של פרכוסים בתסמונת לנוקס-גסטו (Lennox-Gastaut Syndrome, LGS) הקשה לטיפול.
 
יש להדגיש כי אמנם יש לקלובאזאם (קלובזם או קלובזאם) פעילות נוגדת חרדה, אך הפעילות נוגדת הפרכוסים שלה אומתה במחקרים רבים, והיא תרופה נוגדת פרכוס לכל דבר, בעלת טווח פעולה רחב, ואחת התרופות החשובות לטיפול בתסמונות אפילפטיות שונות, מוקדיות וכלליות.

תופעות לוואי של פריזיום

תופעות הלוואי השכיחות של clobazam:

  • ישנוניות;
  • יובש בפה;
  • אי שקט;
  • דיכאון.

קיימות גם תגובות רגישות יתר אידיוסינקרטיות.

תרופה פריזיום Frisium

מידע חשוב על תרופה Frisium (clobazam)

לאחר מספר שבועות של שימוש בתרופה עלולה להתפתח סבילות (tolerance) אליה, והפסקתה חייבת להיות הדרגתית, כי בהפסקה חדה מופיעים תסמיני גמילה:

  • נדודי שינה;
  • עצבנות יתר;
  • פרכוסים.

אזהרה חשובה: המאמר אינו אמור להחליף את ההתוויות והאזהרות אשר בעלון לצרכן הרשמי.

נכתב ע"י ד"ר אילן בלט, מומחה לאפילפסיה

ילדכם סובל מאפילפסיה?

הספר "אפילפסיה בילדים מא' עד ת'" הוא בשבילכם! הספר דן בכל ההיבטים של המחלה, כולל אבחון מדויק, טיפול תרופתי וטיפולים אחרים, ובבעיות החברתיות והאקדמיות של הילד ושל המתבגר, ובהחלט יכול לתת תשובות להרבה שאלות של הורים. עיקרו של הספר הוא להנגיש את המידע בצורה ברורה המובנת להורים.

תעזרו לנו למצוא שם לספר על אפילפסיה במבוגרים

הספר של ד"ר אילן בלט מכיל מידע עדכני אודות סוגי אפילפסיה וההתקפים, טיפולים שונים, כולל מידע אודות ניתוחים חדשניים, דיאטות מיוחדות וטיפול בקנאביס רפואי, מידע מפורט אודות תרופות נוגדות פרכוס ותופעות לוואי האפשריות שלהן, והכי חשוב – עצות שימושיות לחיים עם המחלה.

 

לחצו על כפתור "לסיום הזמנה וקבלת הספר"0
There are no products in the cart!
0